Beleid

Wennen

Je zwangerschapsverlof zit er op en je hebt weer zin om aan het werk te gaan. De favoriete knuffel zit in de tas en een setje reservekleding ook. De eerste dag bij het Woldkasteel. Nieuwe gezichten, nieuwe geuren en nieuwe geluiden: Elk kind moet wennen aan deze indrukken. En misschien jij zelf ook wel.

Welkom bij het Woldkasteel

Wij vinden het belangrijk dat jij en je kind zich prettig voelen bij het Woldkasteel. Daarom mag je kind, voorafgaand aan de startdatum, twee keer komen wennen. Vaak vindt de eerste keer wennen gelijktijdig plaats met de intake. De tweede keer wennen vindt in de ochtend plaats, vaak al iets langer dan de eerste keer.

Vertrouwde gezichten

Tijdens de intake, die bij voorkeur samen met je partner plaatsvindt, neem je samen met de mentor van je kind bijzonderheden door en maak je kennis met de pedagogisch medewerkers. De mentor van je kind houdt ontwikkelingen bij in ons ontwikkelingsvolgsysteem en verzorgt het plakboek van je kindje waar knutselwerkjes en foto’s van mijlpalen in bijgehouden worden.

Altijd op de hoogte

Op de momenten dat je kind bij ons is, houden wij een digitaal dagboek bij. Regelmatig plaatsen wij ook foto’s. Je kunt een app downloaden waar je de belevenissen van je kind aan het eind van de dag kunt lezen en zien. Ook kun je makkelijk berichtjes naar de groepsleiding sturen en je kind aan- of afmelden.