Beleid

Pedagogische visie

De opvang voor de allerkleinsten onder ons moet veilig en vertrouwd zijn. Waar je kunt spelen en ontdekken. Waar je leert wachten op je beurt als je met het spelletje van een ander wilt spelen en waar je getroost wordt als je verdrietig bent. Waar je samen met de andere kinderen en je vertrouwde ‘juf’ feest viert en verhaaltjes leest uit een mooi boek. Af en toe een uitstapje naar bijvoorbeeld het speeltuintje vlakbij.

De tijd van ‘oppassen’ is al lang voorbij. Bij het Woldkasteel doen kinderen ervaringen op die zij de rest van hun leven goed kunnen gebruiken.

En later, als de overstap naar de basisschool gemaakt word, is het Woldkasteel een plek waar je vriendschappen sluit en samen koekjes bakt of tosties ontwerpt. Buiten voetballen of binnen lekker met de barbies spelen. Binnen knutselen of buiten meedoen met een spel. In het bos proberen hoe ver je in een boom kunt klimmen of lekker hangen op de bank en een donald duck lezen. Met z’n allen kijken naar het Sinterklaasjournaal. Tijdens de vakanties leuke uitjes naar bijvoorbeeld de plaatselijke slager of bakker, naar de dierentuin of een spannend bosspel.

Een fijne plek waar je groot kunt worden en mooie herinneringen aan overhoudt!

Vertrouwen speelt een belangrijke rol. Je laat je kind niet zomaar ergens achter. Pas wanneer je vertrouwen hebt dat de opvang perfect geregeld is, kun je je volledig concentreren op je werk, studie of andere activiteiten.

In onze pedagogische werkplannen staat beschreven hoe wij deze visie in de praktijk brengen. Neem gerust een kijkje!

Pedagogisch werkplan dagopvang

Pedagogisch werkplan BSO Villa

Pedagogisch werkplan BosKids

 

Daarnaast komt de GGD regelmatig langs om een kijkje te nemen. Hieronder kun je de laatste inspectierapporten inzien:

Dagopvang 2023

BSO 2023