Beleid

Gezonde leefstijl

Een gezonde leefstijl is belangrijk voor iedereen. Bij het Woldkasteel hechten wij hier veel waarde aan. Onder een gezonde leefstijl verstaan wij gezond eten, bewegen, inspanning versus ontspanning. Daarnaast is een veilige en gezonde omgeving een voorwaarde voor een goede ontwikkeling.

Eten

Eten bij het Woldkasteel is:

  • Vers fruit
  • Gevarieerd beleg op brood, zowel hartig als zoet
  • Niet teveel suikers en vet
  • Niet teveel vitamine A, wij verstrekken geen smeerleverworst aan kinderen tot vier jaar
  • Bruin brood tot één jaar, daarna volkoren brood
  • Tussendoor groenten zoals komkommer, tomaat, paprika en wortels
  • Soms ook bijvoorbeeld een cracker of biscuitje
  • Stimuleren van het drinken van water en (voor kinderen geschikte) thee

En natuurlijk vooral gezellig! Gezond eten is leuk en ontspannend.

Baby’s

Voor baby’s hebben wij Nutrilon 1 of 2. Wij maken fruithapjes van vers fruit. In overleg met u laten wij baby’s wennen aan meerdere soorten voeding. Als drinken geven wij bij voorkeur water of thee zonder theïne zoals rooibosthee of groene thee.

Allergie

Heeft uw kind een allergie? Wij denken graag met u mee. Wanneer uw kind speciale dieetvoeding heeft, vragen wij deze mee te geven.

Bewegen

Bewegen is een belangrijk onderdeel van een gezonde leefstijl. We gaan minimaal 1 keer per dag naar buiten. Daarnaast doen we dagelijks gymnastiek volgens het nijntje-beweegprogramma en yoga maakt ook deel uit van onze activiteiten.

Inspanning versus ontspanning

Een dag bij het Woldkasteel is inspannend voor kinderen. Voldoende ontspanningsmomenten zijn daarom erg belangrijk. Zowel thuis als bij het Woldkasteel. Afhankelijk van de leeftijd en ontwikkeling van het kind, wordt samen met ouders gekeken op welke manier kinderen kunnen uitrusten. De jongere kinderen slapen vaak nog. Vanaf de Draken maken wij hiervoor gebruik van stretchers. Kinderen die niet meer slapen, vinden het vaak fijn om even rustig een boekje te lezen of lekker op de bank met hun knuffel te zitten. Soms valt er dan ook nog weleens een oogje toe.

Veilige en gezonde omgeving

Het Woldkasteel staat voor kinderopvang waar gewerkt wordt vanuit passie en vanuit waar we een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling, opvoeding en verzorging van kinderen. Het blijven uitdagen van kinderen en het leren omgaan met verschillende soorten situaties vormen daarvan een belangrijk onderdeel. Een veilige en gezonde leef-en speelomgeving vormt de basis van dit alles.

Meer weten over hoe wij met veiligheid en gezondheid omgaan? Lees hieronder onze beleidsplannen:

Inspectierapporten

Hieronder vindt u de laatste inspectierapporten van de GGD: