Onze visie

De opvang voor de allerkleinsten onder ons moet veilig en vertrouwd zijn. Waar je kunt spelen en ontdekken. Waar je leert wachten op je beurt als je het spelletje een ander leuk vindt en waar je getroost wordt als je verdrietig bent. Waar je samen met de andere kinderen en je vertrouwde 'juf' feest viert en verhaaltjes leest uit een mooi boek. Af en toe een uitstapje naar bijvoorbeeld het speeltuintje vlak bij of de buurtsuper.

De tijd van 'oppassen' is al lang voorbij. Bij het Woldkasteel doen kinderen ervaringen op die zij de rest van hun leven goed kunnen gebruiken.

 

En later, als de overstap naar de basisschool gemaakt word, is het Woldkasteel een plek waar je vriendschappen sluit en samen koekjes bakt of tosties ontwerpt. Buiten voetballen of binnen lekker met de barbies spelen. Binnen knutselen of buiten meedoen met een spel. Lekker hangen op de bank en een donald duck lezen. Met z'n allen kijken naar het Sinterklaasjournaal. Tijdens de vakanties leuke uitjes naar bijvoorbeeld de plaatselijke slager of bakker of naar de dierentuin.

 

Een fijne plek waar je groot kunt worden en mooie herinneringen aan overhoudt!

 


Vertrouwen speelt een belangrijke rol. U laat uw kind niet zomaar ergens achter. Pas wanneer u vertrouwen heeft dat de opvang perfect geregeld is, kunt u zich volledig concentreren op uw werk, uw studie of andere activiteiten.

 

In de pedagogische werkplannen hieronder staat beschreven hoe wij deze visie in de praktijk brengen. Neem gerust een kijkje!

Downloads

Pedagogisch werkplan Dagopvang
Pedagogisch werkplan BSO Tuk